Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2018

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων σας είναι σημαντική για εμάς. Η Resq Life επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με τον Γενικό κανονισμό για την προστασία των δεδομένων και άλλους συναφείς κανονισμούς αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτή η δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων εξηγεί ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγει από εσάς η Resq Life και πώς χρησιμοποιούνται.

Τα στοιχεία επικοινωνίας μας:

Resq Life B.V.
Parkstraat 83
2514 JG Η Χάγη, Ολλανδία
Τηλέφωνο: +31 (0) 703 538 154
E-mail: info@resq.life

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται

Εμείς, η Resq Life, συλλέγουμε τα δεδομένα σας για να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, μέσω της διαδικτυακής τοποθεσίας μας www.resq.life και της εφαρμογής Resq.life, την οποία μπορείτε να λάβετε από τα καταστήματα εφαρμογών των Google και Apple.

Αν χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας, θα επεξεργαστούμε τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς:

  • Δεδομένα σύνδεσης, τα οποία αποτελούνται από ένα όνομα χρήστη που δημιουργείται από εμάς και έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργείται από εσάς.
  • Δεδομένα συσκευής και χρήσης.
  • Δεδομένα τοποθεσίας.

Τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία μόνο αν επιλέξετε να τα εισάγετε:

  • Πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας που εισάγονται από εσάς.
  • Πληροφορίες πληρωμής που απαιτούνται για την επεξεργασία αγορών, όπως αριθμός λογαριασμού και αριθμός πιστωτικής κάρτας.
  • Δημογραφικά δεδομένα, όπως ημερομηνία γέννησης, φύλο, χώρα και προτιμώμενη γλώσσα.
  • Πληροφορίες από τρίτους, όπως ο γενικός ιατρός σας ή άλλα άτομα με τα οποία μπορούν να επικοινωνήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Τη διεύθυνση email σας, για επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας.

Επεξεργαζόμαστε μόνο τις πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας που εισάγονται από εσάς και μόνο με την άδεια σας. Με την εισαγωγή των δεδομένων υγείας σας στην εφαρμογή ή στη διαδικτυακή τοποθεσία, μας δίνετε την άδεια να επεξεργαστούμε αυτά τα δεδομένα υγείας. Μπορείτε να ανακαλέσετε την άδεια σας οποιαδήποτε στιγμή. Για να το κάνετε, στείλτε ένα email στη διεύθυνση: privacy@resq.life

Κατά συνέπεια, διατηρείτε τον έλεγχο των δεδομένων που συλλέγουμε. Όταν σας ζητείται να παρέχετε προσωπικές πληροφορίες, μπορείτε να αρνηθείτε να το κάνετε. Ωστόσο, για ορισμένες δυνατότητες της εφαρμογής και της διαδικτυακής τοποθεσίας, χρειάζεται να εισάγετε κάποια δεδομένα. Αν επιλέξετε να μην το κάνετε, αυτές οι δυνατότητες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Οι σκοποί για τους οποίους χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα σας

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο στο πλαίσιο της χρήσης της εφαρμογής και της διαδικτυακής τοποθεσίας Resq.Life από εσάς. Αυτό εξηγείται παρακάτω.

Μέθοδος χρήσης προσωπικών δεδομένων

Διαπιστευτήρια

Σας παρέχουμε στοιχεία σύνδεσης, τα οποία αποτελούνται από ένα όνομα χρήστη που δημιουργείται από εμάς και έναν κωδικό πρόσβασης που επιλέγεται από εσάς. Με τα διαπιστευτήρια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή και στον λογαριασμό σας στη διαδικτυακή τοποθεσία. Χρειάζεστε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Δεδομένα χρήσης

Αναλύουμε τη χρήση της εφαρμογής ή/και της διαδικτυακής τοποθεσίας μας από εσάς. Καταγράφουμε την ημερομηνία και την τοποθεσία της δραστηριότητας σύνδεσής σας, για να προσδιορίσουμε αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ή/και τη διαδικτυακή τοποθεσία τουλάχιστον μία φορά κάθε 18 μήνες. Αν δεν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ή/και τη διαδικτυακή τοποθεσία για μια περίοδο 18 μηνών, ο λογαριασμός σας και όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα θα διαγραφούν.

Δημογραφικά δεδομένα

Επεξεργαζόμαστε επίσης δημογραφικά δεδομένα που εισάγονται από εσάς, όπως την ημερομηνία γέννησης, το φύλο, τη χώρα κατοικίας και την προτιμώμενη γλώσσα σας, στην εφαρμογή ή/και στη διαδικτυακή τοποθεσία.

Δεδομένα τρίτων

Αν εισάγετε αυτά τα δεδομένα, επεξεργαζόμαστε επίσης δεδομένα από τρίτους, όπως τον γενικό ιατρό σας ή άλλα άτομα με τα οποία μπορούν να επικοινωνήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Διεύθυνση email

Μπορείτε να επιλέξετε να εισάγετε μια διεύθυνση email για επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας. Αυτή η διεύθυνση email θα υποβληθεί σε επεξεργασία από εμάς μόνο για αυτόν τον σκοπό. Η διεύθυνση email αποθηκεύεται σε κρυπτογραφημένη μορφή και δεν είναι ορατή σε εμάς.

Στοιχεία πληρωμής

Επεξεργαζόμαστε δεδομένα πληρωμής αν κάνετε αγορές στην εφαρμογή ή/και στη διαδικτυακή τοποθεσία. Τα στοιχεία πληρωμής περιλαμβάνουν το όνομα, τον αριθμό λογαριασμού, τον αριθμό πιστωτικής κάρτας σας κ.λπ.

Cookie

Τυπικά cookie τοποθετούνται στον υπολογιστή σας όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ή/και τη διαδικτυακή τοποθεσία. Αυτό γίνεται ώστε να μη χρειάζεται να συνδέεστε πάντα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης διαδικτύου ή τη συσκευή σας ώστε να αποτρέπει την τοποθέτηση cookie. Στη συνέχεια, θα χρειάζεται να εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ή/και τη διαδικτυακή τοποθεσία μας.

Η εφαρμογή ή/και η διαδικτυακή τοποθεσία αναλύουν γενικά δεδομένα χρήσης, όπως τις σελίδες που ζητούνται περισσότερο, χωρίς να αναγνωρίζουν τους χρήστες. Αυτό γίνεται ώστε να προσαρμόζεται και να βελτιστοποιείται η διάταξη, το περιεχόμενο και η λειτουργία της εφαρμογής μας όσο το δυνατόν περισσότερο για τις ανάγκες των χρηστών. Η Resq Life χρησιμοποιεί cookie Google Analytics. Τηρούμε τις παρακάτω συστάσεις της Αρχής προστασίας δεδομένων της Ολλανδίας:

  • Έχουμε υπογράψει μια σύμβαση υπεργολαβίας επεξεργασίας με την Google Inc. που δηλώνει ότι η Google πρέπει να χειρίζεται προσεκτικά τις πληροφορίες των cookie.
  • Για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα των δεδομένων που συλλέγονται, έχουμε επιλέξει να κωδικοποιούμε την τελευταία οκτάδα των διευθύνσεων IP.
  • Η λειτουργία «Κοινή χρήση δεδομένων» είναι απενεργοποιημένη, επίσης με σκοπό την ελαχιστοποίηση των δεδομένων.
  • Δεν χρησιμοποιούμε καμία άλλη υπηρεσία της Google εκτός από τα cookie Google Analytics.
  • Δεν αποθηκεύονται και δεν χρησιμοποιούνται προσωπικές πληροφορίες.
  • Δεν μοιραζόμαστε ποτέ πληροφορίες από τα cookie Google Analytics με τρίτους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα cookie, ανατρέξτε στην πολιτική των cookie.

Προστασία των δεδομένων σας

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη βέλτιστη προστασία των προσωπικών δεδομένων σας από απώλεια και μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Όλοι οι υπάλληλοί μας που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους έχουν συμβατική υποχρέωση να διατηρούν την εμπιστευτικότητα. Σε μια σύμβαση υπεργολαβίας επεξεργασίας με την εταιρεία που φιλοξενεί την εφαρμογή και τη διαδικτυακή τοποθεσία μας, έχουν και αυτοί δεσμευτεί να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα και να τηρούν τις απαιτήσεις του Γενικού κανονισμού για την προστασία των δεδομένων.

Έχουμε λάβει οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας. Η τελευταία τεχνολογία ασφαλείας χρησιμοποιείται για την προφύλαξη της εφαρμογής και της διαδικτυακής τοποθεσίας.

Σωστή επεξεργασία των δεδομένων σας

Πασχίζουμε συνεχώς να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε είναι ακριβή. Επιπλέον, δεν θα επεξεργαστούμε περισσότερα προσωπικά δεδομένα από τα απολύτως απαραίτητα. Τα προσωπικά δεδομένα σας δεν θα αποθηκευτούν για περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλεχτήκαν ή υποβλήθηκαν σε επεξεργασία.

Μπορείτε να διαγράψετε τα προσωπικά δεδομένα σας οποιαδήποτε στιγμή μέσω της εφαρμογής ή/και της διαδικτυακής τοποθεσίας. Κατά κανόνα, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για 18 μήνες. Η περίοδος διατήρησης αρχίζει από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε την εφαρμογή ή/και τη διαδικτυακή τοποθεσία. Μετά από 18 μήνες, ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί, συμπεριλαμβανομένων όλων των δεδομένων που παρείχατε και εισάγατε. Μετά τη διαγραφή, τα δεδομένα δεν μπορούν να ανακτηθούν. Δεν αποθηκεύεται κανένα αντίγραφο ασφαλείας.

Τα δικαιώματά σας όσον αφορά την επεξεργασία

Αν θέλετε να μάθετε ποιες πληροφορίες διαθέτουμε σχετικά με εσάς και γιατί υποβάλλονται σε επεξεργασία, ή αν θέλετε να αλλάξετε ή να διαγράψετε τα προσωπικά δεδομένα σας, μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας, αλλαγή τους ή διαγραφή τους. Μπορείτε επίσης να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και να ζητήσετε τη μεταβίβαση των δεδομένων που μας παρείχατε.

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από κάποιο από τα δικαιώματά σας, μπορείτε να το γνωστοποιήσετε στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση privacy@resq.life.

.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε μια καταγγελία στην Αρχή προστασίας δεδομένων της Ολλανδίας. Για στοιχεία επικοινωνίας, ανατρέξτε στη διαδικτυακή τοποθεσία: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Παραλήπτες των δεδομένων σας

Τα παρακάτω άτομα ή/και αρχές ενδέχεται να παραλάβουν τα προσωπικά δεδομένα σας:

  • Οι εργαζόμενοι της Resq Life, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για ή διαχειρίζονται εργασίες που σχετίζονται με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.
  • Οι (αρχι)συντάκτες που απασχολούνται από εμάς για να εκτελούν ορισμένες εργασίες αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, για παράδειγμα, φιλοξενία της εφαρμογής και της διαδικτυακής τοποθεσίας.
  • Δημόσιες αρχές, όπως η αστυνομία και το δικαστικό σώμα, στο μέτρο που είναι απαραίτητο για συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις.

Ερωτήσεις

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ή παράπονα σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων μας, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση privacy@resq.life.

Τροποποιήσεις

Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάζουμε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων μας κατά καιρούς. Κατά συνέπεια, συνιστούμε να διαβάζετε τακτικά την τελευταία έκδοση αυτής της δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων.